Dags för läger igen!

Ja, då har man nästan precis hunnit hem från väktarutbildningen och packat upp resväskorna, så är det dags att packa dem igen. Imorgon åker jag nämligen på läger med mina härliga friluftskonfirmander (superskön grupp!) och kommer hem igen på fredag kväll (den 18:e)!

Kursen i Gbg gick bra och nu får jag äntligen använda handfängsel när jag jobbar, vilket är en klar förbättring mot tidigare. Något som inte känns lika positivt är alla blåmärken samt en sprucken läpp från onsdagens träningspass, men det går ju över ganska snabbt som tur är! Dessutom var kurskamraterna trevliga överlag, och hotellet var jättefint med SPA-avdelning och grejer som man kunde använda på kvällarna! :-)

Ha det bra, ta hand om varandra, så hörs vi när jag kommer hem om inte annat! Mobilen följer naturligtvis med till skogen, men täckningen är inte den bästa och jag kommer inte att ha hur mycket tid som helst att prata i den. Lämna ett meddelande på telefonsvararen om det är viktigt, så hör jag av mig när jag har möjlighet!

Kram på er!

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Dags för läger igen!

 1. qw skriver:

  Hej jag undrar varför du vill bli väktare av alla yrken som finns?
  Du ser ju inte ut att vara väktar typen precis om du förstår vad jag menar :P
  Men ja säger inte att du e olämplig utan tycker det är jätte kul att du satsar på det. Lycka till mvH mr Qw

  • dajosblogg skriver:

   Hej Qw!

   Jag har faktiskt redan jobbat som väktare i fem år, detta var bara en fortbildning som man måste genomföra då och då för att få behålla legitimationen!

   Till vardags pluggar jag till socionom, så väkteriet är bara ett litet ”extraknäck”, dels för att slippa ta studielån men också för att jag verkligen känner att det är ett intressant och givande yrke! Jag arbetar för närvarande mest i publika miljöer såsom köpcentrum och butiker under dagtid, vilket innebär att man träffar många trevliga människor och man får även möjlighet att hjälpa folk med lite av varje. Bortsprungna barn/bilnycklar, fel på el/ventilation samt att hjälpa kunderna tillrätta är sådana uppgifter som tillhör vardagen och som utgör ungefär 95% av min totala arbetstid. Naturligtvis händer det då och då att otrevligheter inträffar, t.ex. att man måste ingripa mot en snattare eller våldsam person, men detta är en mycket liten del av arbetet. Genom att eftersträva ett respektfullt och trevligt bemötande mot besökarna kan man dessutom förebygga sådana händelser till stor del!

   Jag tror inte att jag känner dig (rätta mig gärna om jag har fel), kanske är det så att du själv jobbar i branschen? :-)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s