Riktigt skön dag!

Idag har varit en riktigt skön dag, har för en gångs skull varit helt ledig och mest gått runt på Torp och spanat in sommarkläder med Viktor.

Sedan ett tag tillbaks har jag funderat lite på min tillvaro; dels hur den ser ut nu, men kanske främst hur jag vill att den ska se ut i framtiden och hur jag kan påverka den i rätt riktning. Med Guds och andra kloka människors ledning har jag kommit fram till en hel del slutsatser.

Som många av er som känner mig vet så är jag en sådan person som har väldigt lätt för att starta nya grejer, och att kasta mig in i saker och ting som verkar spännande och intressant. Problemet är bara att jag tycker att så många saker är spännande och roliga, och att jag inte är lika bra på att säga nej eller välja bort saker! Detta leder ofta till att jag satsar på alldeles för många aktiviteter samtidigt och planerar in mer saker än vad dygnets timmar räcker till, och så blir det stressigt och tokigt.

Men den senaste tiden har jag faktiskt tagit mig i kragen ordentligt och börjat prioritera, börjat skapa en mer realistisk planering som fungerar i verkligheten. Jag har börjat inse att jag ibland tyvärr måste säga nej även om jag skulle vilja säga ja, och även kommit fram till att vissa relationer tar alldeles för mycket kraft av mig utan att ge någon energi tillbaks. Många nya vänner som jag verkligen trivs med har jag fått det senaste halvåret, människor som gör mig glad, visar respekt och tar hänsyn. Dessa vänner känns viktigare att ägna tid åt än de personer som aldrig visar någon form av uppskattning, som inte vill respektera mina värderingar och beslut, och som bara hör av sig när de behöver hjälp med någonting eller när de kan skaffa fördelar genom att känna mig. Jag har insett att sådan vänskap inte är särskilt mycket värd, och att den inte fungerar att bygga på i längden.

För övrigt kämpar jag på med C-uppsatsen, målet är att den ska bli färdig innan terminen börjar… håller just nu på med den tråkigaste delen, nämligen transkribering… så fruktansvärt segt, ni som har testat vet hur tråkigt det är!

Imorgon ska jag äntligen vara duktig och laga punkteringen på cykeln tänkte jag, så att min mamma får ha sin egen cykel ifred. ;-)

Ha det bäst allihop!

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Riktigt skön dag!

 1. Evelyn skriver:

  Har du varit på Torp-konferensen, alltså? :) Sj kör man Nyhemsveckan, det är hur bra som helst! ;D

  • dajosblogg skriver:

   Nyhem verkar jättespännande, tyvärr så missar jag det även i år! Får försöka tajma in det någon annan gång! Och inte har jag varit på Torpkonferensen heller, utan bara på Torp köpcentrum som ligger strax norr om Uddevalla! ;-) Men om några veckor så blir det ju OAS-läger i Borås däremot, det blir riktigt kul! :-)

 2. Evelyn skriver:

  Haha, okej xP Ja, jag får försöka vara med på Nyårslägret iår! ;D Ska ju flytta, men kommer hem med massa inspiration från Bibelskolan under jullovet! ;D

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s