En liten förklaring…

Hej allihop!

Många är ni som har påpekat att jag ser gladare och friskare ut de senaste veckorna, och jag tänkte nu försöka förklara vad orsaken till detta är, för er som är nyfikna. Inlägget blev lite för långt för Facebook, så det hamnade här i bloggen istället.

Till att börja med; det senaste läsåret har jag jobbat oerhört hårt som lärare (i perioder nästan dygnet runt) med ganska stillasittande arbetsuppgifter, och knappt hunnit/orkat med varken konditions- eller styrketräning, därtill käkat väldigt mycket färdigmat/snabbmat och i stort sett alltid stressat med måltiderna för att hinna med allting annat. Den sista terminen (dvs innan sommaren) var jag i sämre form än vad jag någonsin varit tidigare, konstant trött och hängig, vaknade flera gånger per natt med panik eftersom hjärnan lurade mig att jag hade försovit mig eller missat något, hade ofta huvudvärk, yrsel och även värk på andra ställen i kroppen. Kort sagt, det var en oerhört jobbig period och jag vill verkligen varna er alla för att hamna i samma situation och tänja på gränserna alltför mycket under alltför lång tid, det frestar på mycket mer än vad man kan ana!

Nåväl, vad hände sedan då? Jo, jag har just nu ett sommarjobb med normala arbetstider och rimlig arbetsbelastning, som är oerhört kul och utmanande, med ett gäng underbara fritidsbarn! Det första jag gjorde var naturligtvis att sätta igång med träningen och att börja äta/sova ordentligt igen, och efter bara några veckors intensiv träning märker jag nu att jag har gjort rejäla framsteg i styrka (ligger till och med högre än vad jag gjorde innan jag sabbade till allt) och även kondisen börjar stabilisera sig till samma nivå som innan! Tröttheten och huvudvärken har i stort sett försvunnit helt, och allt sådant som har känts jobbigt och krångligt känns nu bara vardagligt och normalt. Vilken enorm skillnad!

Efter sommaren kommer jag att fortsätta på Sommarhemsskolan som socialpedagog/resurslärare, som de flesta av er säkert känner till. Tanken är att slippa ansvar för undervisning, lektionsplanering, bedömning och betygssättning i ämnen som jag inte är utbildad inom. Jag vill verkligen understryka att mitt ”skolbyte” absolut inte handlar om er elever som jag har lärt känna på Västerskolan (jag har fått frågan av vissa), utan tvärtom så är jag väldigt glad över att ha lärt känna er, och även många av mina tidigare kollegor! Ni har varit ett stort ljus i tillvaron under denna tuffa perioden, och jag ser fram emot att behålla kontakten med er även i fortsättningen! Ni vet var jag finns!

Kram på er! :-)

/Dajo

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s